خوب ابتدا به توضیح قسمت های مختلف برنامه میپردازیم بعد هم نحوه کارکردن با این برنامه رو توضیح میدیم :
در قسمت زیر سازی در کادر اول که نوشته است JINGLES میتوان جینگل ها یا صدای ها دکمه ای را مشاهده کرد برای مثال شما طبق پیش فرض برنامه وقتی در قسمت پخش از روی دکمه هایی که در صفحه کنترل (در ادامه در قسمت توضیح قسمت پخش با قسمت کنترل که یکی از اصلی ترین بخش های برنامه است آشنا خواهید شد) قرار دارند شماره 8 را میزنید صدای بوق ماشین می آید. جینگل ها عموما برای هیجان دادن در وسط یک مجلس طراحی شده اند و با اینکه کاملا جزیی هستند و ممکن است بی اهمیت به نظر برسند اما از اهمیت زیادی برخوردارند. پس میتوان جینگل های پیشفرض برنامه را در کادر اول قسمت زیرسازی مشاهده کرد و سپس در ادامه با نحوه تغییر پیش فرض های برنامه آشنا خواهید شد.
در کادر کناری آن کاور (جلد) موزیک و ساعت و امکاناتی از جمله پخش خودکار و تکرار و ... که جز امکانات اتوماتیک برنامه هستند مشاهده میشود.
زبانه DB که مخفف کلمه Data Base به معنای پایگاه داده میباشد یکی از اصلی ترین مباحث برنامه است که در ساخت لیست پخش خوب کاملا موثر است.
برخلاف نامش طریقه استفاده آن کاملا ساده است : زبانه Db دارای دو کادر سفید رنگ است :
در کادر دوم کلیک راست کرده و گزینه Add files ... را انتخاب کنید. سپاس موزیک هایی که میخواهید در لیست پخشتان باشد را انتخاب کنید.
دکمه های پایین کادر هم یعنی Load و Load all هر یک کار کردن های خود را دارند. از موزیک هایی که وارد دیتابیس کردید چند عدد را انتخاب کنید و روی Load کلیک کنید - آن موزیک ها به پلی لیست (لیست پخش) برنامه افزوده میشوند و به قسمت پخش انتقال خواهند یافت. Load all هم همه موزیک های دیتابیس را به لیست پخش اضافه میکند.
زبانه دوم EFX اعمالی را روی قسمت کنترل بخش پخش اعمال میکنید :
اعمالی از جمله تنظیم سرعت - برگردان خواندن یا همان ریورس - چرخه و ... که با کمی دقت و امتحان میتوان به کارکرد هر یک پی برد.
زبانه بعدی JINGLES است. قبلا به توضیح جینگل ها پرداختیم و گفتیم که چیستند اما قرار شد بفهمیم که از کجا میتوان جینگل ها رو تغییر داد و صدا های دلخواه را قرار داد. این زبانه همان جاییست که میتوان این کار را کرد :
سه زبانه بعدی هم مربوط به تنظیمات پخش و تنظیمات ظبط صدا میباشند.
خوب حالا میرسیم به توضیح بخش پخش برنامه که قسمت اصلی برنامه است.
در قسمت پخش ما دو دیسک پخش داریم یعنی دو پخش کننده که میتوان یک موزیک در یک پلیر و موزیکی دیگر در پلیر دوم لود کرد و سپس دو موزیک را به شکلی زیبا و حرفه ای با هم ترکیب کرد.
در بالای قسمت پخش ما دو شمای خطی شما اطلاعات موزیک های لود شده داریم :
در وسط قسمت پخش ما همان Play List یا لیست پخش را که اتفاقا خیلی هم مهم است داریم. تریک هایی که از دیبیس انتخاب کرده و روی لود کلیک کرده بودید به اینجا می آمدند و از اینجا هم به درون یکی از دو پلیر شما خواهند رفت. برای افزودن موزیک ها از لیست پخش به یکی از دو پلیر روی موزیک دلخواهتان راست کلیک کرده و روی Load in Player 1 - 2 کلیک کنید :
و اما مهم ترین قسمت بحث دیجی اینگ - مهم ترین بخش قسمت پخش و در کل مهم ترین قسمت برنامه قسمت کنترل است :
نحوه کار کردن با پلیر های بخش کنترل :
برای شروع اجرای موزیک روی دکمه اجرا که در تصویر مشخص است (دکمه سبز رنگ) کلیک کنید.دکمه CUB (دکمه قرمز رنگ) که بالای دکمه اجرا قرار دارد برای اجرای لحظه ای موزیک هاست یعنی تا زمانی که موس را نگه داشته اید موزیک را پخش میکند.
Loop A و Loop B کارکرد جالبی دارند. لوپ آ را که در حین پخش آهنگ فشار دهید آهنگ نقطه از موزیک مشخص میشود. سپس وقتی لوپ ب را بزنید نقطه دیگر هم مشخص میشود و یک قسمت از موزیک مشخص میشود که میتوان آن را پیاپی تکرار کرد.
آن دایره بزرگی که در پلیر است برای تنظیم لحطه ای سرعت است و دستگیره ای که کنار آن است برای تنظیم غیر لحظه ای سرعت پخش موزیک. (با کمی تست روی موزیک ها به خوبی با مفاهیم گفته شده آشنا خواهید شد)
پایین پلیر یک و دو سمت راست JINGLES ها را میبینیم که پیشتر کاملا در مورد آن ها توضیح داده شد و اینجا میتوان از آن ها بهره برد.
یکی از قسمت های مهم بخش کنترل دستگیره CROSSFADER است که از سمت CH-1 تا CH-2 کشیده شده است و کاربرد مهمی نیز دارد. این دستگیره برای جابه جایی صدا از پلیر یک به دو یا برعکس است. اگر به صورت آرام همزمان هم صدا هارا کم و زیاد کنید و هم سرعت پخش را و سپس دستگیره CROSSFADER را بکشید یک موزیک به صورت کاملا حرفه ای به موزیک دیگری وصل میشود ! این فوت کوزه گری کار است.
دستگیره هایی که در تصویر زیر :
نشان داده شده جهت تنظیمات صدا است.
لازم به ذکره که میتونید پلی لیست ها و لیست پخش رو در هنگام خروج از برنامه ذخیره کنید و یا داشته باشید.
جزییات و ریزه کاری این برنامه ها زیاد دارند اما با کمی تمرین و امتحان میشه پی به عملکرد همشون برد. اگه باز هم جایی رو متوجه نشدید یا سوالی داشتید حتما مطرح کنید شاید سوال شما سوال خیلی ها باشه. بعد هم اینکه برا این آموزش وقت صرف شده (کپی کاملا آزده) اما لطفا منبع فراموش نشه.
با تشکر - ارادتمند - عباس دمرچیلو
سلام.وب خوبی دارید.ممنون از اطلاعات مفیدتون.
درود ها. سپاس